Spolu můžeme pomoci rodině těžce zasažené covidem

Pandemie covidu dopadá tvrdě na mnoho rodin i jednotlivců. Jedním z nich je i tato rodina, které bychom rádi, spolu s vámi, pomohli. 

Manžel pracoval 45 let jako tesař na stavbách, nyní je 4 roky v důchodu. V říjnu 2020 prodělal nemoc covid-19 s těžkým průběhem. Po propuštění z nemocnice však dostal pokovidovou trombózu, v důsledku které mu byla amputovaná noha. “Byla to pro nás velká rána, byl člověk, který rád chodil, miloval pohyb,” píše jeho manželka. “Dcera začala pomáhat jako zdravotní sestra na covidovém oddělení, přičemž učí na střední škole. Věříme ve zpětnou vazbu pomůžeš druhým a tobě se to vrátí. Modlili jsme se za jeho uzdravení a věřili, že se vše dá přizpůsobit, tak, aby mohl dál důstojně žít. V tom nám zase pomáhala druhá dcera, která pracuje na Charitě.” 

V domě má rodina 46 schodů, pro manžela je tedy velmi komplikované dostat se do kuchyně nebo na toaletu. Rodina tedy začala vyřizovat příspěvek na schodišťovou sedačku, který byl ale při současné legislativě zamítnut. Manželka podala výpověď v práci, aby mohla pomáhat s úkony sebepéče a s pohybem svému manželovi. Sama však pobírá invalidní důchod 1. stupně, má těžkosti s koleny a další komplikace. 

Této rodině bych rádi, s vaší pomocí, pomohli s nákupem schodišťovou sedačku. Pokud budete chtít, je možné přispět na náš účet nazvaný „Chléb sv. Antonína – Bratři františkáni“, číslo účtu: 107-4841870287/0100, důležitý je variabilní symbol 202101.

Za každou pomoc vám Pán Bůh odplať.

  1. Dobry den,

    pracuji v poradne pro osoby se zdravotnim postizenim. A tak me napadlo nekolik moznosti jak by bylo mozne postupovat dal.
    Pokud pan nesplnuje podmonky pro ziskani prispevku od URADU PRACE je mozne se proti rozhodnuti odvolat a pokud neuspeje u odvolaci komise MPSV, je mozne zadat ministryni MPSV o zmirneni tvrdosti zakona. MPSV nema urcenou lhutu kdy musi o zadosti rozhodnout.

    Dalsi moznosti je zadat o prispevek nadace. Napr. Nadace olgy Havlove, Konto bariery, Agrofert a dalsi.Je vhodne podat vice zadosti najednou.

  2. Dobrý den,
    zkusil bych ještě oslovit Charitu, pod kterou příslušná obec, město spadá a popsat jim podrobně vzniklou situaci, s tím, jestli by nebyla možná nějaká finanční výpomoc např. z Tříkrálové sbírky nebo Postní almužny. Každý případ se posuzuje individuálně.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *